Bőrápolás télen

Miben különbözik ez az évszak a többitől bőrápolás terén? Túl sokat nem biztos, hogy érdemes változtatni a jól bevált rutinon és arcápolási szokáson, de érdemes kihasználni az évszakból adódó kevesebb napos óraszámot!

1. Hidratálj!

Télen fokozottan száraz a bőr – köszönhetően a szélsőségesebb hőmérsékletkülönbségeknek, a benti száraz meleg levegőnek és a kinti hideg, szeles időjárásnak. Így a hidratálás esszenciális- reggel és lefekvés előtt – utóbb egy kicsit zsírosabb tartalmú krémet választva, mely természetesen ne tömítse el pórusainkat!

2. Fényvédelem

Továbbra is szükség van rá! Áttérhetünk kicsit alacsonybba faktorszámra is, de 15 faktor alá nem érdemes menni, az érzékenyebb bőrűeknek pedig a 30 faktoros védelem kötelező télen is minimum! Síeléskor, sok szabad levegőn töltött idő esetén pedig bátran kenjük arcunkat 50 faktoros fényvédővel is!

3. Most hámlassz és kezeltesd bőröd!

Ez a tökéletes időszak a lézeres, hámlasztásos kezelésekhez, amikor kevésbé kell tartani a fény irritatív hatásaitól. Érdemes tehát ősszel -télen előre jelentkezni bőrgyógyászunkhoz, esztétikai kozmetikusunkhoz időpontért előre!

4. Regenerálj!

Télen kissé fakóbb lesz a bőr – ezért érdemes regeneráló facial kezelésekre is járni 3-4 hetente. Nemcsak a téli sötétebb napok hangulatát dobja fel egy kellemes masszázzsal egybekötve, de garantáltan üdébben és élettelibben fogunk ragyogni!