3+1 pattanás mítosz

fogkrém pattanás ellen

Pattanás szakértő Orvosesztétikusunk cáfolja meg őket!

Korábban volt már szó a pattanások kialakulásáról, miértjeiről, és hogy mi is pontosan az a bizonyos pattanás. Ma pedig cáfoljuk meg együtt a legendák által elterjedt legsikeresebb pattanás mítoszokat, amit persze senki nem tud, hogy honnan hallotta, de úgy tudja, hogy mindenkinek szuperül használ… persze!

A pattanás, azaz az akne, a bőr leggyakoribb betegsége, és a kinyomhatatlan, gyulladt pattanások mindenki életét képesek megkeseríteni, nem csak a serdülőkorban. Rendkívül gyorsan tájékozódhatunk az interneten vagy akár a szomszéd Marika nénitől is, hogy neki mi vált be a legjobban a pattanások ellen. Az aknék kezelésére a keresőportálokon is rengeteg módszert találhatunk arra, kinek mi szüntette meg leggyorsabban a pattanásos bőrét, de gyakran név nélküli, tudományosan nem alátámasztott technikákkal találkozhatunk.

Vajon tényleg beválnak ezek?!
Vajon tényleg olyan hatásosak ezek a módszerek?!
Vajon megállja a helyét a tudomány világában is?!

Olvass tovább és vizsgáljuk meg együtt!

1. A fogkrém leszárítja a pattanásokat

Kizárt dolognak tartom, hogy a fogkrémes módszerrel ne találkozott volna már mindenki! Szerintem ez a legelterjedtebb pattanás mítosz, ezért is került az első helyre. Fogkrém minden háztartásban van, könnyen elérhető, így általában ez az első módszer, amit mindenki kipróbál.

Na de van létjogosultsága?

A fogkrémek szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, mentolt, kalcium-karbonátot tartalmazhatnak. Ezek csupán a bőr felső rétegét szárítják ki, a baktériumokat nem öli meg, ráadásul a pórusokat eltömíti, amely újabb pattanások kialakulásához vezet.
Tehát többet ártunk, mint amennyit javítani szeretnénk az állapotunkon.

2. A szappannal való arcmosás megelőzi a pattanásokat

szappan pattanás ellen

„Biztosan azért olyan pattanásos a bőröd, mert nem tisztálkodsz megfelelően! Használsz Te rendesen szappant? Mosd meg rendesen, majd attól elmúlik!” – hallhattuk korábban.

A pattanás nem az esetleges kosztól alakul ki. A túlzott szappanozástól kiszárad a bőr, a mitesszerek nehezebben ürülnek, gyógyulás helyett súlyosbodik az állapot.

A faggyúmirigyek vészreakcióként még több zsírt termelnek. Javulás helyett csak rosszabb állapotot eredményezünk, így ezt a módszert sem kimondottan ajánlanám senkinek.

3. Napoztasd, szoláriumoztasd a pattanásaid

napozás pattanás ellen„A nap és a szolárium szárít, így a gyulladt, pattanásos hát kezelésére kiválóan alkalmas. Nem kell kezelés, sem krémek, csak járj minél többet lehetőség szerint szoláriumba, nyáron pedig napozz elengedőt.”

A fenti állítások annál a résznél buktak meg, hogy az SPF 50 fényvédő használata erősen ajánlott akár már a téli időszakban is. Így a sugárzás és szolárium által okozta „szárítások” semennyire sem megfelelő módszerek bőrünknek.

A pontos tudományos magyarázat pedig:

Az UV sugárzásban lévő kékfény átmenetileg leviheti a gyulladást a bőrödről, mert csökkenti az aknét okozó baktériumokat. DE cserébe, hiperpigmentációt okozhat és a bőrön piros és sötétbarna foltok jelenhetnek meg. Ezeket eltüntetni hónapok, évek is lehetnek A napsugárzás hatására megvastagszik a bőr és könnyebben alakulnak ki mitesszerek, melyből a pattanások alakulhatnak ki később.

Most pedig jöjjön a személyes kedvencem:

+1 Fogamzásgátló tabletta a pattanások ellen

fogamzásgátló pattanás ellenA hormonális pattanások és aknék kezelésének a fogkrémezésen túl az egyik legelterjedtebb módszere a fiatal lányok, nők körében a fogamzásgátló tabletta felírása, szedése. Mint egy pattanás elleni gyógyszerként alkalmazzák, természetesen tévesen.

Az új típusú, jelenkorban ajánlott fogamzásgátló tabletták szedése pattanások kezelésére/megelőzésére már igencsak elavult módszer. A fogamzásgátló szedésének a terhesség megakadályozása a célja. Egy fejlődő, fiatal szervezet számára nem javallott rutinszerűen fogamzásgátló szer felírása, melynek nem is a terhesség megelőzése a célja. Sokkal több mellékhatást okozhat hosszú távon, melyek sokkal kellemetlenebbek lehetnek, mint a pattanások.

Mindig figyeljetek arra, ha valaki fogamzásgátló tablettát szeretne Nektek felírni a pattanásos bőr kezelésére, hogy ez nem az ideális eljárásmód. Arról nem is beszélve, hogy előtte labor vizsgálatokon kell részt venni, hogy a testeteknek legmegfelelőbb gyógyszert írják fel.

Ezeknél a módszereknél természetesebben vannak sokkal hatásosabb, tudományos alapokon fekvő, a pattanások eltüntetésére alkalmas módszerek.

Hogy melyek is ezek?

Nálunk, a The Beauty Lab-ben tényleg Rád és a konkrét problémádra koncentrálunk. A gyulladt, pattanásos bőr kezelése előtt egy átfogó labor vizsgálatot javaslunk, hogy feltárjuk a bőrproblémáid eredetét és egy alapos kivizsgálás után kezdünk csak neki bármilyen akne kezelésének.

Milyen a The Beauty Lab-ban az akneterápia?

Minden kezelésünk alapja egy személyre szabott aknekonzultáció exkluzív és otthonosan kényelmes rendelőnkben, melynek során megismerjük a bőrprobléma lehetséges okait, úgymint az életmód, esetleges betegségek, táplálkozás, hormonális zavarok.
Miután felmértük, hogy milyen állapotban van a bőröd, milyen súlyossági fokú aknéval állunk szemben, felállítjuk a te bőrödre vonatkozó diagnózist és a teljesen egyénre szabott és igazán hatékony kezelési tervet.
Amennyiben szükséges egyéb kiegészítő terápiát is biztosítunk, orvoskozmetikai kezelésekkel, bőrápolási szaktanácsadással.

Melyek a leghatékonyabb módszerek az aknék és hegek ellen?

Olvass tovább és segítünk!

Ha a ZO® Skin Health bőrterápia mellett döntesz, végigkísérünk a tökéletes bőrhöz vezető utadon. Mindennek az alapja a konzultáció, melynek eredményétől függően állítjuk fel az egyénre szabott bőrápolási programot. A kezelések végig ZO® Skin orvosesztétikai specialista felügyelete mellett, egyénre szabott tanácsadással karöltve zajlik, hogy minden különleges összetételű hatóanyag kiszámíthatóan és tervezetten fejthesse ki hatását. Az egyedi problémákra szabott kezelések bámulatosan gyógyítják az aknés, pattanásos, mitesszeres bőrt, de a zsíros, tág pórusú, idősödő, pigmentfoltos, rosaceas, túlzottan száraz vagy érzékeny bőr kezelésére is páratlanul eredményes.

Skinpen kezelés PécsA SkinPen Precision kezelésünk egy egyedülálló technológiának köszönhetően természetes megoldást kínál az aknék következtében kialakult hegek ellen, ugyanakkor javul a bőr textúrája, bőrképe, feltöltődik és regenerálódik tartósan, önmagától. Kiválóan működik ezáltal a pattanások ellen.

De hogy micsoda ez az egyedülálló technológia?!

Egy minimál invazív bőrfiatalító eljárás. Mindenféle hő és hatóanyag használata nélkül 14 darab egyenes, steril és azonos hosszúságú tűheggyel, kontrollált körülmények között több ezer mikrocsatornát nyitunk, melyek a test természetes sebgyógyulását váltják ki. Már 3 kezelés után tartós eredményeket lehet vele elérni!

pattanáskezelés PécsA Diamond Shine PDRN biorevitalizálás egy teljesen új technológia. A PDRN-t a lazac DNS kivonata tartalmazza, amely igazoltan használható az új bőrsejtek növekedésének és kollagéntermelésének serkentésére.
Tanulmányok kimutatták, hogy kulcsfontosságú szerepe van az öregedés gátlásban és a bőr helyreállításában és megfiatalításában is kiemelkedő. Így, ha szeretnéd, hogy az aknék, és az aknék általi hegek is csökkenjenek és szeretnél egy kicsit fiatalosabb, üdébb, frissebb bőrt, ezt az új módszert Neked találták ki! Az egységesebb bőrtónus és textúra garantált!

aknekezelés PécsSegítünk Neked minden típusú aknétól egy életre megszabadulni!

Tudjuk, hogy mennyire nehéz a gyulladt pattanásos, aknés bőrrel az élet, és tudd, hogy nem kell minden nap ezzel megküzdened! Vannak hatásos, tudományos alapokon fekvő kezelések, melyek számodra is elérhetőek a The Beauty Lab-ben, Pécsen!
Igyekszünk mindig a legújabb technológiákat elhozni Nektek, hogy minden típusú problémátokra megfelelő megoldással tudjunk szolgálni! Az eredményeink magukért beszélnek!

Gyere és látogass el központunkba, hogy segíthessünk a pattanásmentes, hegmentes élet elérésében!