Az összes igazság a hialuronsavas töltésekről

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas szájfeltöltés
Avagy megválaszoljuk azokat a kérdéseket is, amiket eddig nem mertél feltenni

Régóta gondolkozol a hialuronsavas töltésen? Vagy csak meg szeretnéd érteni mi ez a hype körülötte?

De az is lehet, hogy már csak pár óra van vissza az első időpontodig, és van egy csomó kérdésed, amit nem is mersz feltenni, nehogy tudatlannak tűnj? (Szerintünk soha nincs „buta”, csak fel nem tett kérdés)

Annyi minden terjeng, hogy már Te sem tudod, mi az igaz, ezért szükséged van az igazságra?

Most, hogy kvázi mindent megemlítettünk, ami miatt bárki idetalálhat, bele is kezdhetünk, mert olyan sok kérdésre kell válaszolni, hogy végig is kell olvasni – meg le is kell írni.
A legfontosabb: Pécsen, a The Beauty Lab-nál figyelünk arra, hogy minden kérdésedre választ kapj!

1. Mi pontosan a hialuronsav, és hogyan hat a bőrre?

A hialuronsav pontos meghatározása a definíció szerint:
„A hialuronsav egy poliszacharid molekula (egy nagyméretű és összetett szénhidrát). A sejtek termelik, és a testünkben természetesen is előfordul. A kollagén és az elasztin mellett ez az egyik fő alkotóeleme annak a kötőszövetnek, amely körülveszi a bőr sejtjeit, így hidratálását és feszességet biztosít a bőrnek.”

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas töltésA hialuronsav a testünkben is előforduló természetes cukor, ami a táplálékkal bevitt vizet köti meg és ami képes saját súlyának akár ezerszeresét is megtartani. Ahogy eltelik rajtunk az idő vaskereke, sajnos egyre kevesebbet termelünk. Ezért nem olyan feszes már a bőrünk, ezért lesznek szarkalábaink. A hialuronsav legfontosabb előnye a hidratálás a bőr számára. A hidratálás az egyik legfontosabb eleme az egészséges, fiatalos, ragyogó bőrnek. A megfelelően hidratált bőr rugalmasabb, szebb, esztétikusabb. A hialuronsav az egyik legelterjedtebb töltőanyag és évek óta használják a bőrápolásban, már krémként, gélként, kapszulában vagy akár injekciós módon is hozzájuthatunk

2. Mennyire fájdalmas a hialuronsavas töltés?

Minden töltés előtt érzéstelenítő krémet használunk, hogy minimális fájdalmat se érezzetek a töltésből. Mivel tűvel juttatjuk az anyagot a bőr alá, így valamiféle kellemetlenséggel jár, de ez egyénfüggő, ki hogyan bírja a tűszúrást.

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas szájfeltöltés3. Milyen hosszú ideig tartanak a hialuronsavas töltések eredményei?

Hatása általában 6-12 hónapig tart, de a legelső alkalom után hamarabb szükséges az újratöltés, ha a további kezelések mellett döntünk. Az első kezelés után leggyakrabban 5-6 hónap után már tudunk újból tölteni, hiszen ez hamarabb szívódik fel.
Fontos azt is megjegyezni, hogy a szervezetünktől függ, milyen gyorsan bontja le a hialuronsavat, így az eredmény tartóssága is egyéni.

4. Mekkora mennyiség valójában az 1 ml hialuronsav?

A hialuronsavas töltések világában az 1 ml mennyiség gyakran félreértések forrása. Első hallásra talán nem tűnik jelentősnek, de a valóságban ez az adag már jelentős volumennövekedést eredményezhet.
Gyakran előfordul, hogy a páciensek megdöbbennek, amikor a kezelés során szembesülnek az 1 ml hialuronsav tényleges mennyiségével. Ekkor válik világossá számukra, hogy kezdeti kezeléshez ritkán szükséges azonnal ekkora mennyiségű töltőanyag bevetése.

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas szájfeltöltés5. Milyen mellékhatásokkal kell számolni a hialuronsavas töltés után?

A hialuronsavas töltések mellékhatásainak kérdése gyakran foglalkoztatja azokat, akik ezt a kezelést fontolgatják. Általában a beavatkozás után a legtöbb páciens csak minimális kellemetlenséget tapasztal.

Az injekció beadása által okozott enyhe duzzanat vagy érzékenység általában rövid ideig tart, de előfordulhat, hogy néhány napig is észlelhető. Véraláfutás is megjelenhet, mivel az arc finom erei érzékenyek lehetnek az injekcióra.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kezeléseket mindig tapasztalt szakember végezze, mivel ez csökkenti az aszimmetria, az allergiás reakciók és a fertőzések kockázatát. Egy profi kezekben történő kezelés nemcsak biztonságosabb, hanem a legjobb esztétikai eredményeket is garantálja.

6. Mikor láthatóak az első eredmények a kezelés után?

A hialuronsavas töltések szöveti integrációja 2 hét. Az első hatások közvetlenül a kezelés után megfigyelhetők, de az igazi „varázslat” azután kezdődik, amikor a kezdeti duzzanat alábbhagy. A végleges eredmény minden esetben 2 hét után lesz értékelhető.

Légy türelmes, megéri kivárni!

7. Van-e szükség pihenőidőre vagy lábadozási időszakra a kezelés után?

A hialuronsavas kezelések után nincs szükség különösebb lábadozási időre, tehát nyugodtan folytathatod a napi tevékenységeidet a kezelés után. Mindazonáltal érdemes hanyagolni az intenzív fizikai aktivitást, sportot, legalább 24 órán át. A magas hőmérsékletű környezet, mint például a szauna vagy a forró fürdő, szintén fokozhatja a duzzanatot, ezért érdemes ezeket a tevékenységeket a kezelést követő néhány napban kerülni.

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas szájfeltöltés8. Hogyan befolyásolhatják a hialuronsavas töltések a bőr természetes öregedési folyamatát?

A hialuronsavas töltések nem befolyásolják közvetlenül a bőr természetes öregedési folyamatát. Ezek a kezelések ideiglenes segítséget nyújtanak a ráncok és a bőr volumenvesztésének csökkentésében, valamint segíthetnek a bőr hidratáltságának megőrzésében, ami fiatalosabb megjelenést kölcsönöz. Azonban a bőr természetes öregedése – ami a kollagén és elasztin termelésének csökkenésével, valamint környezeti és genetikai tényezőkkel van összefüggésben – továbbra is folytatódik. Amikor a töltőanyag hatása alábbhagy, a bőr visszatérhet eredeti állapotába, és az öregedési folyamatok ott folytatódnak, ahol a kezelések előtt tartottak

9. Van-e valaki, aki nem alkalmas a hialuronsavas töltésekre, vagy van-e ellenjavallat?

A hialuronsavas töltéseket nem ajánljuk várandós vagy szoptató anyukáknak, mivel a hialuronsav fennmaradhat az anyatejben és befolyásolhatja a baba fejlődését. Amennyiben véralvadásgátló gyógyszert szedsz, feltétlenül tájékoztasd kezelőorvosodat a kezelés előtt, mivel ez növelheti a vérzés kockázatát. Mindenképp jelezd, ha méhcsípés/darázscsípés allergiád van, mivel keresztallergia léphet fel, főleg a bontó enzimre, ami súlyos következményekkel járhat.
Ilyen esetben lehet, hogy másik kezelési módszert kell választani, ami biztonságosabb lehet számodra és hasonló eredményeket kínál.
Ha ajakherpeszed van, jelezd kezelőorvosodnak, mivel preventív gyógyszeres kezelést igényel az ilyen páciens.

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas ajaktöltés10. Hogyan tudom elkerülni az esetleges komplikációkat vagy nem kívánt eredményeket?

A hialuronsavas kezelések utáni potenciális komplikációk és nem kívánt eredmények elkerülése érdekében tartsd be az alábbi elővigyázatossági intézkedéseket:

 • Kerüld a forró környezetet, mint a szauna vagy a szolárium, és minimalizáld a közvetlen napfénynek való kitettséget a kezelést követő két hétben.
 • Ha ajakfeltöltést végeztek, kerüld a túlzott szájmozgást, mint a csücsörítés vagy szívószál használata a következő 48 órában.
 • Óvakodj a kemény ételektől, mint például az alma, mert ezek rágása befolyásolhatja az újonnan bejuttatott anyag eloszlását.
 • Tartózkodj a smink és egyéb kozmetikai termékek használatától, amíg a kezelt terület teljesen meg nem gyógyul, hogy elkerüld az irritációt és a fertőzés kockázatát

11. Mit tehetek, ha nem tetszik az eredmény?

Hát először is várj, mert az első pár napban még nem azt az eredményt fogod látni, amit szeretnél. Ha pár hét eltelte után sem tetszik az eredmény, kérj korrekciót, de dönthetsz úgy is, hogy kioldatod a befecskendezett anyagot.

12. Hogyan hat a hialuronsavas töltés a bőr hidratáltságára és rugalmasságára?

A kollagén a bőr rugalmasságáért, míg a hialuronsav a bőr folyadéktartalmáért felelős. De a hialuronsav serkenti a kollagéntermelést, így segít megvédeni a természetes kollagént a lebomlástól, így egyszerre mindkettő anyag jótékony hatásait hordozza magában. A hialuronsav képes saját súlyának akár ezerszeresét is megtartani, így bőrünk sokkal rugalmasabb és puhább lesz. A fiatalos kinézet garantált.

Beauty Lab Pécs | Hialuronsavas szájfeltöltés13. Szükségem lesz-e ismétlő kezelésekre a fenntartáshoz, és ha igen, milyen gyakran?

Ha tetszik az eredmény és szeretnéd folyamatosan ezt látni a tükörben, akkor igen, mert a hialuronsav felszívódik a testben, ez egyéni, hogy mennyi idő után. Az első töltés várhatóan gyorsabban, de a többi 8-14 hónapig is eltarthat. Egyéni preferencia, hogy mikor szeretnéd a következő töltést. A kezelt terület folyamatosan áll vissza az eredeti formájába, nem azonnal fogsz látni változást.

14. Milyen előkészületek szükségesek a hialuronsavas kezelések előtt?

A hialuronsavas kezelés előtt az alábbi lépéseket ajánljuk:

 • Konzultáció: Foglalj időpontot egy személyes konzultációra, ahol felteheted az összes kérdésedet és részletesen megbeszélheted orvosod vagy szakembereddel a vágyott eredményeket. Nálunk akár már a konzultáció után rögtön létre jöhet a kezelés is.
 • Érkezz felkészülten: Legyen világos és konkrét elképzelésed arról, milyen változást szeretnél elérni, és beszéld meg szakembereddel, hogy ez mennyire valósítható meg.
 • Egészségi állapot: Tájékoztasd orvosodat vagy szakemberedet az egészségi állapotodról, gyógyszerészeti előzményeidről és esetleges allergiáidról.
 • Természetes állapot: Próbálj természetes állapotban érkezni a kezelésre, azaz kerüld a sminket, hogy a bőröd a lehető legtisztább legyen.
 • Bőr előkészítése: Ha van olyan bőrápolási terméked vagy rutinod, amely befolyásolhatja a bőröd reakcióját a töltésre, megbeszélés alapján szükség lehet azok elhagyására vagy módosítására a kezelés előtt.

15. Milyen előnyei vannak a hialuronsavas töltésnek más típusú töltőanyagokkal szemben?

A hialuronsavas töltések számos előnnyel rendelkeznek más típusú töltőanyagokhoz képest, amelyek közül a legfontosabbak:
 • Kisebb fájdalom: A hialuronsavas töltések általában kevesebb szúrást igényelnek, és a kezelés előtti zsibbadtató gél alkalmazása révén csökkenthető a fájdalom érzet. Ez teszi a kezelést kényelmesebbé azok számára, akik érzékenyebbek a fájdalomra
 • Pontosság: A hialuronsav jellegéből adódóan nagy pontossággal injektálható, ami lehetővé teszi az orvos számára, hogy precízen formálja és töltse fel a kívánt területeket, így természetesebb és pontosabb eredmények érhetőek el.
 • Stabilitás: A hialuronsavas töltőanyag stabil marad a bőrben, nem mozog el vagy csúszkál, ami biztosítja, hogy a kezelés eredményei hosszú távon is megmaradjanak.
 • Kevésbé drasztikus: Összehasonlítva más lehetőségekkel a hialuronsavas töltések kevésbé invazívak és kevésbé drasztikus változásokat eredményeznek, így ideálisak azok számára, akik természetesebb megjelenésre vágynak anélkül, hogy jelentős változtatásokat hajtanának végre az arcukon.
 • Visszafordítható: További előnye a hialuronsavnak, hogy oldható, tehát nem permanens (mint mondjuk a szilikon), igy visszafordítható az eredmény.

Van még bármi kérdésed? Tedd fel nekünk a kapcsolati fülön és megválaszoljuk rövid időn belül!

Jelentkezz be hozzánk hialuronsavas töltésre, hogy itt Pécsen, a The Beauty Lab-nál profi orvoskozmetikai szakemberek keze alatt szépülj!

Elérhetőségeink

Címünk

Pécs, Megyeri tér 1/b

Telefon, időpont-egyeztetés

+36 30 341 7336

E-mail

info@thebeautylab.hu